Choose your Language:

Οδηγιες Ψησιματος

cup and logo cup and logo

Πίτες

cup and logo

Μπορούμε να ψήσουμε τις πίτες από την κατάψυξη κατευθείαν στο φούρνο αλλά για καλύτερο οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα μπορούμε να αφήσουμε την πίτα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσει.

Επίσης μπορούμε από το προήγουμενο βράδυ να τοποθετήσουμε την πίτα στη συντήρηση ώστε το πρωί να είναι έτοιμη για ψήσιμο

​Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180–190ºC και "αφού αφαιρέσουμε τη μεμβράνη" τοποθετούμε την πίτα στο μεσαίο επίπεδο του φούρνου. Η πίτα δεν πρέπει ποτέ να ακουμπάει τον πάτο ή να είναι πολύ κοντά στο γκρίλ.

Μετά από 30- 35΄ η πίτα φουσκώνει και τότε θα πρέπει με την άκρη ενός μαχαιριού να την τρυπήσουμε σε διάφορα σημεία (στα σημεία που είναι ήδη χαρακωμένη) για να ξεφουσκώσει. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30’ – 35’ ακόμη, και θα διαπιστώσουμε εάν η πίτα είναι έτοιμη από το ροδοκόκκινο χρώμα που αποκτά το πάνω και το κάτω μέρος της.

Σημείωση: Μπορούμε να αποφύγουμε το φούσκωμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος εάν την ξαναχαρακώσετε πριν τη φουρνίσετε. Ψήνουμε πάντα με αέρα ή αντίσταση. Δεν ψεκάζουμε ή δεν σκεπάζουμε.

Τριγωνάκια

cup and logo

Το ίδιο ισχύει και για τα τριγωνάκια. Για να επιτευχθεί ένα ομοιόμορφο ψήσιμο, θα πρέπει να τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους.

Ο χρόνος ψησίματος υπολογίζεται στα 40 – 45΄

Καλή σας Όρεξη.........